De Boer adviseert Frenkie de Jong: 'Anders kom je uiteindelijk bij PEC terecht'

De Boer adviseert Frenkie de Jong: 'Anders kom je uiteindelijk bij PEC terecht'

19-02-2018 12:10
27

Frank de Boer hoopt dat Frenkie de Jong snel op het middenveld terechtkomt bij Ajax. Alleen dan kan de revelatie van de Amsterdammers een stap naar de Europese top maken. Dat lukt hem niet als hij als verdediger blijft spelen.

"Ik vind het echt een fantastische speler, alleen je moet je wel afvragen of deze positie goed is voor zijn carrière. Hij is normaal gesproken een middenvelder", zegt De Boer bij Rondo van Ziggo Sport. "Manchester United en FC Barcelona halen niet zo'n speler voor zo'n positie."

De Boer denkt dat het voor De Jong het beste is als hij niet te snel vertrekt bij Ajax. "Een speler tussen de 17 en 22 moet het liefst om de drie dagen spelen. Je ziet heel vaak dat jongens die een half jaar goed presteren, zoals Drenthe, weggaan omdat ze niet aan spelen toekomen. Dan gaat het bergafwaarts en komen ze uiteindelijk bij PEC Zwolle terecht."

De Boer herhaalt dat De Jong het goed doet bij Ajax, maar dat hij het beste presteert als middenvelder. "Hij doet het wel goed, maar als je straks spitsen van het kaliber Lukaku tegenover je krijgt, dan kan dat bijna niet."

No Poll