'Toen wij trainer wegstuurden, zei hij brutaal dat hij het wel wilde proberen'

'Toen wij trainer wegstuurden, zei hij brutaal dat hij het wel wilde proberen'

19-02-2018 13:28
19

Bij Kozakken Boys zijn ze trots dat Danny Buijs de toptransfer maakt naar FC Groningen. Voorzitter Henk de Goeij spreekt van een gelukkig huwelijk tussen de amateurclub en de 35-jarige trainer. Vier jaar geleden werd Buijs aangesteld. 

"We zijn hartstikke trots op hem", zegt De Goeij tegen het Dagblad van het Noorden. "Danny kwam als voetballer over van Sparta, maar kreeg in een half jaar zoveel pijntjes en blessures, dat het eigenlijk niet meer kon. Toen wij onze trainer wegstuurden, stapte hij brutaalweg op ons af met het voorstel dat hij het wel wilde proberen."

"We hadden eerst zoiets van: ho, wacht even, maar we zijn toch het gesprek aangegaan. We kregen geloof in hem. Het was een heel gedoe met de KNVB, want hij had zijn papieren nog niet, maar we hebben er geen moment spijt van gehad", zegt De Goeij.

Buijs volgt bij Groningen Ernest Faber op. De Goeij. "Dat gaat helemaal goed komen daar. Inhoudelijk is hij enorm sterk, technisch, tactisch. Zijn sterkste punt is zijn gedrevenheid. Hij leeft en ademt voetbal, wil daar 24 uur per dag mee bezig zijn. Dat doet hij bij ons ook, maar wij trainen maar drie keer in de week. Bij FC Groningen kan hij fulltime met de groep aan de slag. Dat is voor hem de hemel op aarde."