Jong Oranje-talenten maken indruk op Koeman: 'Wel of niet in beeld bij Oranje'

Jong Oranje-talenten maken indruk op Koeman: 'Wel of niet in beeld bij Oranje'

19-02-2018 19:20
16

Ronald Koeman liet maandagmiddag zijn gezicht zien in Zeist, waar Art Langeler met Jong Oranje aan het trainen was. Koeman ziet veel talenten rondlopen die wellicht dicht tegen het grote Oranje aan zitten.

"Jong Oranje is de groep die het dichtst bij het Nederlands elftal zit", zegt Koeman tegen Ons Oranje. "Daarom is het heel goed en belangrijk is dat je daar ook je gezicht laat zien en met Art contact hebt."

"Sommige talenten zijn inmiddels aardig op weg en al wel of niet in beeld bij het Nederlands elftal. Het is de laatste stap vanuit Jong Oranje. Het is een moeilijke en zware stap, maar er is genoeg talent. Dan is het vanuit mijn positie belangrijk dat je daar zeer goed van op de hoogte bent."

Koeman kan niet wachten om met de Oranje-spelers aan het werk te gaan. "Absoluut. Het mag komen. We zijn ons aan het voorbereiden. Het is inmiddels ook bekend dat we in Zeist gaan trainen, waar alle topfaciliteiten aanwezig zijn. We willen alles top hebben en dat begint met een trainingsveld. De faciliteiten zijn super om daar ook met het Nederlands elftal gebruik van te maken."