Van 't Schip verrast: 'Mensen hebben geen weet wat hij daar gepresteerd heeft'

  Van 't Schip verrast: 'Mensen hebben geen weet wat hij daar gepresteerd heeft'

  Gepubliceerd: dinsdag 20 februari 2018 om 07:32di 20-02-2018 om 07:32

  John van 't Schip verrast als hoofdtrainer van PEC Zwolle, dat momenteel zesde staat in de Eredivisie. De oud-Ajacied wordt geprezen om zijn professionaliteit, maar ook om zijn relativeringsvermogen.

  "Dat John hier ook een huis heeft pleit erg voor hem", zegt PEC-voorzitter Adriaan Visser in het NRC. "Hij is geen trainer die na de training zo snel mogelijk terug naar de Randstad rijdt. Hij past hier ook omdat hij niet van het overspannen gedoe is als het tegen zit. Wij zijn geen topploeg. Een beetje bescheidenheid en relativeringszin hoort erbij. John weet dat er meer dan voetbal is."

  Rob Meppelink werkte als assistent van Van 't Schip bij Chivas Guadalajara in Mexico. Volgens hem past de voormalig rechtsbuiten zich moeiteloos aan. "Wat ik nooit vergeet was hoe hij de eigenaar van Chivas kenbaar maakte dat hij de baas was. De man wilde in de rust zijn zegje doen in de kleedkamer, maar John wist dat vakkundig te pareren. Dat jaar bereikten we de play-offs met een team dat lang onderin had gespeeld. Mensen in Nederland hebben er geen weet van wat hij daar heeft gepresteerd."

  "John is van de droge humor", belicht Bryan Roy, oud-ploeggenoot bij Ajax, een andere kant. "Toen onze trainer Kurt Linder ons toesprak stond John achter hem gekke bekken te trekken. Als aanvoerder moest hij oefeningen nadoen. Dat deed hij zo overdreven serieus dat wij onze lach niet konden inhouden. Hij zette Linder voor gek zonder dat-ie dat doorhad."

  Lees meer over:EredivisiePEC Zwolle

  Plaats een reactie

  Dunne vis +40
  dinsdag 20 februari 2018 om 08:20
  Tuurlijk ook top trainer maar ja alles wat van die club komt is top behalve 1
  Vind ik leuk
  El Cazador +7519
  dinsdag 20 februari 2018 om 09:45
  John zat in Chivas met een heel team aan begeleiders en opleiders, gelukkig kreeg ik regelmatig in en outs vanuit het Corona bier land.
  Die super rijke voorzitter was echt gek.
  Jammer dat Johnny nu niet bij Ajax zit met zijn achtergrond, foutje van het management daar!!
  Vind ik leuk
  kees ee +637
  dinsdag 20 februari 2018 om 13:34
  nee, zijn prestaties als trainer in mexico ken ik inderdaad niet, en dat zegt al wel wat, . . wel zijn prestaties een paar jaar geleden bij twente, en dat zegt ook wel wat. oh ja en zijn uitglijder, met elleboogstoot, afgelopen zondag tegen zijn voormalig werkgever, zegt ook wel wat ?? nog maar ff wat dimmen !?
  [Reactie gewijzigd op dinsdag 20 februari 2018 om 13:39]
  Vind ik leuk

  Bekijk het laatste nieuws