Jans zoekt 'ander type persoon': 'We willen een nieuwe fase in'

20 februari om 10:55

Technisch manager van FC Groningen Ron Jans heeft tekst en uitleg gegeven bij het besluit om hoofd opleiding Caspar Dekker geen nieuw contract aan te bieden. De club wil een andere weg inslaan.

"Hij heeft een wezenlijke bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van de opleiding en die ook naar een hoger niveau gebracht. Caspar Dekker is een vakman", zegt Jans in een verklaring op de website van FC Groningen. "We willen met de opleiding echter naar een nieuwe fase waarbij wij een ander type persoon zoeken."

Dekker is trots op zijn werk in Groningen. "Hierbinnen hebben we gezamenlijk met alle medewerkers hard gewerkt om de talenten van de opleiding een oprechte kans te geven profvoetballer te worden en daarbij getracht iedereen in zijn of haar eigen kracht te zetten", zegt de afzwaaiende Dekker. "Dat na dit seizoen onze wegen zich scheiden, doet hieraan geen afbreuk. In de afgelopen periode hebben we binnen de opleiding mogen genieten van diverse spelers die hun eerste stappen maakten in het betaalde voetbal. Hebben spelers en medewerkers persoonlijke groei mogen ervaren."