Messi schiet Barcelona naar uitstekende uitgangspositie tegen Chelsea

Messi schiet Barcelona naar uitstekende uitgangspositie tegen Chelsea

20-02-2018 22:38
67

FC Barcelona heeft dinsdagavond goede zaken gedaan in het Champions League-duel met Chelsea. Lionel Messi bepaalde de eindstand een kwartier voor tijd op 1-1, nadat Willian de thuisploeg op voorsprong had gezet.

Chelsea liet in de openingsfase het balbezit aan Barcelona, mar de Catalanen slaagden er nauwelijks in om dat om te zetten in kansen. De beste mogelijkheid was voor Paulinho, maar de Braziliaan kopte na een slim balletje van Messi naast het doel van keeper Thibaut Courtois.

In de loop van de eerste helft kropen The Blues uit hun schulp. De Londenaren waren tot twee keer toe heel dicht bij de openingstreffer. Eerst speelde Willian zich knap vrij en knalde hij op de rechterpaal. Even later haalde de Braziliaan opnieuw uit, maar dit keer trof hij de linker paal.

Na de pauze koos Barça opnieuw voor het balbezit, maar opnieuw leverde dat nauwelijks gevaar op. Aan de andere kant sloeg de thuisploeg vervolgens toe. Na een korte corner legde Eden Hazard de bal klaar voor Willian, die geheel vrijstond aan de rand van het strafschopgebied. Voor de aanvaller was het drie keer scheepsrecht: 1-0.

Barça herpakte zich evenwel, met wat hulp van de Londenaren. Andreas Christensen leverde de bal zomaar in bij Andres Iniesta, die César Azpilicueta simpel van zich afschudde. De Spaanse middenvelder legde de bal terug op Messi, die vervolgens overtuigend raak schoot in de korte hoek: 1-1.

In de slotfase bleef de stand ongewijzigd. De return staat op woensdag 14 maart in Camp Nou op het programma.