Bayern München haalt uit en kan zich opmaken voor kwartfinales Champions League

20 februari om 22:35

FC Bayern München mag zich gaan opmaken voor de kwartfinales van de Champions League. De Duitse recordkampioen was dinsdagavond een maatje te groot voor Besiktas. In de Allianz Arena werd het maar liefst 5-0. 

AL na zestien minuten spelen vond er een bepalende wending plaats in het Champions League-duel. Domagoj Vida, centrale verdediger van de Turken, kon met een directe rode kaart inrukken na een overtreding op de doorgebroken Robert Lewandowski. Ondanks het numerieke overtal van Bayern duurde het lang eer de ban werd gebroken. Na 43 minuten spelen benutte Thomas Müller een opgelegde kans, een aantal minuten nadat Bayern-doelman Sven Ulreich goed redding bracht. Kort voor de rust viel Arjen Robben in voor James Rodriguez, die geblesseerd naar de kant moest. 

<iframe style="height:315px;width:100%;max-width:560px" width="300" height="150" scrolling="no" frameBorder="0"></iframe>

Acht minuten na rust verdubbelde Kingsley Coman de score nadat Lewandowski goed teruglegde. Halverwege de tweede helft maakte Müller zijn tweede van de avond met een knappe intikker bij de eerste paal. Het slotakkoord kwam van Lewandowski, die uit de rebound de 4-0 tegen de touwen schoot en in de slotminuten zelfs nog voor de 5-0 tekende.

<iframe style="height:315px;width:100%;max-width:560px" width="300" height="150" scrolling="no" frameBorder="0"></iframe>

Door de ruime 5-0 zege kan Bayern München een plek in de kwartfinales van de Champions League praktisch niet meer ontgaan. 14 maart ontvangen de Turken de koploper van de Bundesliga voor de return, die niet meer dan een formaliteit lijkt.