Keizer solliciteert: 'Ga met een krasje verder, maar die waardering zegt genoeg'

Keizer solliciteert: 'Ga met een krasje verder, maar die waardering zegt genoeg'

21-02-2018 08:07
21

Marcel Keizer hoopt snel weer aan de slag te kunnen in de voetballerij. De 49-jarige trainer beseft dat hij een krasje heeft opgelopen, maar wijst ook op de ontwikkeling van Ajax aan het eind van zijn bewind.

"Ik ben ervan overtuigd dat we dit seizoen geen wedstrijd meer hadden verloren", zegt Keizer in De Telegraaf. "Toen we de mentale klap hadden verwerkt, maakten we heel snel stappen", doelt hij op het leed rond Abdelhak Nouri. "Het zal moeilijk worden om direct weer bij een topclub aan de slag te gaan. Maar ik ben wel overtuigd van mijn kwaliteiten als trainer en ik heb de laatste anderhalf jaar ook goede dingen laten zien bij Ajax."

Voorlopig zit Keizer, die zich niet gesteund voelde door Ajax, in de wachtkamer. "Het is afwachten wat er nu op mijn pad komt. Ik ben altijd hoofdtrainer geweest, maar als ik een goede coach kan assisteren en veel op het veld kan doen, dan vind ik dat ook heel leuk", laat hij weten. "Ook de beste trainers zijn weleens ontslagen. Nu overkomt het mij en ik ga met een krasje verder. De waardering van de Ajax-spelers en de staf zeggen mij genoeg."

Meer nog dan over zijn eigen ontslag was Keizer verbaasd dat ook Dennis Bergkamp moest vertrekken. "Dat heeft me pijn gedaan, want ik heb met hem als individuele trainer en als verbinding met de jeugdopleiding prima samengewerkt. Ik kijk alleen naar kwaliteit. Dennis zorgde voor de kritische noot binnen de club om Ajax beter te maken. Hij stelde intern uitstekende vragen op allerlei gebied en bewaakte zo de Ajax-cultuur. Die vragen toetsten of iets binnen de clubvisie paste."