'Als Ajax me terugvraagt ga ik sowieso, maar PSV lijkt me ook wel vet'

'Als Ajax me terugvraagt ga ik sowieso, maar PSV lijkt me ook wel vet'

21-02-2018 08:46
19

De carrière van Sheraldo Becker bij ADO Den Haag begon met vallen en opstaan, maar hij wordt steeds belangrijker voor de succesvolle ploeg van coach Fons Groenendijk. De 23-jarige aanvaller hoopt op een terugkeer in de top-drie.

Becker genoot zijn jeugdopleiding bij Ajax, maar een doorbraak bleef uit. "Veel mensen zagen het in me zitten, maar ik heb nooit een echte kans bij het eerste elftal gehad", zegt hij tegen Voetbal International. "Als ze me ooit terugvragen ga ik sowieso, dat zou denk ik iedereen wel doen. Maar ik heb niet het gevoel dat ik er iets heb af te maken."

"Een andere Nederlandse topclub zou ik ook heel mooi vinden", vervolgt de rechtsbuiten. "Naar PSV bijvoorbeeld, dat lijkt me wel vet. Ik moet er keihard mijn best voor doen om terug te keren bij een club uit de top-drie. Dat is mijn doel." Het buitenland noemt hij bewust niet. "Ik had nu al in het buitenland kunnen voetballen, maar ik zou dat heel moeilijk vinden. Toen ik in Zwolle speelde, vond ik het al heel rot dat ik mijn vrienden weinig zag."

Eerst wil Becker ADO terugbetalen voor het vertrouwen. "Er zit bij mij nog meer in dan eruit is gekomen. Ik wil een dragende kracht worden van deze ploeg." Daarna lonkt een volgende stap. "Wie weet komt er uit het buitenland iets waar ik echt geen nee tegen kan zeggen, maar het liefst maak ik mijn volgende stap in Nederland. Want hoe verder ik weg zou gaan van Amsterdam, hoe meer ik mijn leven daar zou missen."