Ajax haalt PEC Zwolle-talent naar Amsterdam: 'Steeds vaker interesse topclubs'

21 februari om 11:17

Ajax heeft Julius Dirksen weggekaapt bij PEC Zwolle. De jeugdinternational van PEC Zwolle Onder 15, die als centrale verdediger speelt, gaat komende zomer naar Amsterdam.

"Door de leeftijd van Julius konden wij hem helaas nog geen contract aanbieden, waardoor hij nu voor een, weliswaar serieuze, opleidingsvergoeding naar Ajax vertrekt", zegt technisch directeur Gerard Nijkamp op de website van PEC Zwolle. "De ervaring leert, dat wanneer er een club uit de top drie langskomt, het schier onmogelijk is om een talent zoals Julius te behouden."

Nijkamp is ook trots. "Ondanks dat wij deze speler natuurlijk graag in Zwolle hadden gehouden, zien we het ook als een compliment voor de ontwikkeling van de voetbalacademie dat onze jongens steeds vaker in de interesse staan van (inter)nationale topclubs. PEC Zwolle werkt er naartoe om in de nabije toekomst talentvolle spelers, zodra de mogelijkheid qua leeftijd en regelgeving zich voordoet, te contracteren en op die manier deze voetballers binnenboord te houden, met als doel ze klaar te stomen voor onze eerste selectie."