Mislukte jaren bij Heerenveen en Willem II: Belandde in soort zeurmodus

Mislukte jaren bij Heerenveen en Willem II: "Belandde in soort zeurmodus"

woensdag 21 februari 2018 om 15:16

Branco van den Boomen vindt het jammer dat hij in het seizoen 2016/17 niet écht een kans heeft gekregen bij Willem II. De middenvelder werd gehuurd van sc Heerenveen en hoopte zich in Tilburg juist te bewijzen op Eredivisie-niveau. Dat plan mislukte. 

Van den Boomen (22) zat vooral op de bank. "We speelden tegen degradatie en veel trainers vallen dan terug op oudere, ervaren spelers. Erwin van de Looi ook en dat heeft voor de club redelijk goed uitgepakt", vertelt de vrijetrappenspecialist in gesprek met ELF Voetbal

"Dat bracht mij in een moeilijke situatie. Ik had het gevoel dat ik het niveau aankon, maar kreeg de kans niet. Het ging aan mij knagen. Als ik geen vertrouwen krijg, ga ik op zoek naar vertrouwen. Ik ga dingen doen die ik eigenlijk niet zo goed kan", vervolgt Van den Boomen. " Wilde elke training laten zien dat ik beter was dan anderen."

"Dat lukt niet, want je moet soms ook simpel spelen. Tegelijkertijd belandde ik ook in een soort zeurmodus. Liep ik met een gevoel rond van: de trainer kijkt alleen maar naar anderen. Ik verloor de moed dat het goed zou komen bij Willem II."

Van den Boomen vertrok uiteindelijk via de achterdeur bij Willem II én Heerenveen. Afgelopen zomer keerde hij terug bij zijn oude club FC Eindhoven. 

Plaats een reactie

tikkietoe +3810
woensdag 21 februari 2018 om 15:29
Succes in Eindhoven.
Vind ik leuk
Guusman +4990
woensdag 21 februari 2018 om 15:38
Niet boomen maar ballen Branco.
Vind ik leuk
Guusman +4990
woensdag 21 februari 2018 om 15:54
Ga heene Trees en vermenigvuldig u niet.
Vind ik leuk
woensdag 21 februari 2018 om 16:13
Speler met een geweldige vrije trap ,maar dit is zijn niveau jupiler legaue . Speelt in een te laag tempo en een en zelfde tempo kan niet anticiperen op spel versnellingen ,verder voor Eindhoven zeer waardevolle spel
Vind ik leuk
woensdag 21 februari 2018 om 16:29
Hij viel inderdaad tegen en kon de snelheid van de Eredivisie niet aan.
Spijtig maar helaas.
Vind ik leuk
vrijdag 23 februari 2018 om 16:58
dree
Vind ik leuk

Bekijk het laatste nieuws

Mislukte jaren bij Heerenveen en Willem II: "Belandde in soort zeurmodus"