Mislukte jaren bij Heerenveen en Willem II: Belandde in soort zeurmodus

Mislukte jaren bij Heerenveen en Willem II: "Belandde in soort zeurmodus"

21-02-2018 15:16
5

Branco van den Boomen vindt het jammer dat hij in het seizoen 2016/17 niet écht een kans heeft gekregen bij Willem II. De middenvelder werd gehuurd van sc Heerenveen en hoopte zich in Tilburg juist te bewijzen op Eredivisie-niveau. Dat plan mislukte. 

Van den Boomen (22) zat vooral op de bank. "We speelden tegen degradatie en veel trainers vallen dan terug op oudere, ervaren spelers. Erwin van de Looi ook en dat heeft voor de club redelijk goed uitgepakt", vertelt de vrijetrappenspecialist in gesprek met ELF Voetbal

"Dat bracht mij in een moeilijke situatie. Ik had het gevoel dat ik het niveau aankon, maar kreeg de kans niet. Het ging aan mij knagen. Als ik geen vertrouwen krijg, ga ik op zoek naar vertrouwen. Ik ga dingen doen die ik eigenlijk niet zo goed kan", vervolgt Van den Boomen. " Wilde elke training laten zien dat ik beter was dan anderen."

"Dat lukt niet, want je moet soms ook simpel spelen. Tegelijkertijd belandde ik ook in een soort zeurmodus. Liep ik met een gevoel rond van: de trainer kijkt alleen maar naar anderen. Ik verloor de moed dat het goed zou komen bij Willem II."

Van den Boomen vertrok uiteindelijk via de achterdeur bij Willem II én Heerenveen. Afgelopen zomer keerde hij terug bij zijn oude club FC Eindhoven.