Eenhoorn kondigt veranderingen aan bij AZ: We groeien uit ons jasje

Eenhoorn kondigt veranderingen aan bij AZ: "We groeien uit ons jasje"

21-02-2018 20:41
20

Als het aan de clubleiding van AZ ligt, wordt aankomende zomer begonnen met de bouw van nieuwe trainingsfaciliteiten. Het complex van de jeugd en de A-selectie zal worden voorzien van onder meer een overdekte hal op het formaat van een wedstrijdveld.

Het huidige terrein van AZ werd twee jaar geleden geopend door Louis van Gaal, maar behoeft verbetering. "In de huidige situatie wijken we in vorstperiodes uit naar het verwarmde trainingsveld naast het stadion. Het is beter als we alle faciliteiten op hetzelfde complex hebben", verklaart algemeen directeur Robert Eenhoorn aan Voetbal International.

"We groeien uit ons jasje op het complex. Vandaar dat we een tweede gebouw willen neerzetten, met onder meer herstelruimtes en studiefaciliteiten", gaat Eenhoorn verder. "De renovatie is een volgende stap voorwaarts. We willen bij AZ onze spelers maximaal ontwikkelen. Daar horen optimale faciliteiten bij."

Jaarlijks investeert de eredivisionist zo'n drie miljoen euro in de jeugdopleiding, op een begroting van 24 miljoen. Dat werpt zijn vruchten af: regelmatig stromen spelers vanuit de jeugd door naar het eerste elftal, met Guus Til, Teun Koopmeiners en Thomas Ouwejan als meest recente voorbeelden.