Feyenoord O19 ziet Europees avontuur stranden na vijf tegengoals in Engeland

21-02-2018 21:55
28

Feyenoord O19 heeft woensdagavond niet voor een verrassing kunnen zorgen in de UEFA Youth League. De leeftijdgenoten van Chelsea waren in de achtste finale een maatje te groot: 5-2.

Feyenoord plaatste zich voor de winter met een spectaculaire overwinning op Napoli voor de knock-outfase van de Youth League. Gehoopt werd op een lang en succesvol avontuur in 2018, maar de ploeg van trainer Cor Adriaanse kwam bedrogen uit. In het EBB Stadium van Aldershot was Chelsea te sterk.

Binnen tien minuten stond het al 2-0 door doelpunten van Ethad Ampadu en de Nederlander Daishawn Redan (ex-Ajax). Jordy Wehrmann deed vervolgens wat terug en Feyenoord kreeg zelfs nog een kans op een gelijkmaker via Wouter Burger, die de Chelsea-doelman twee keer op zijn weg vond. Juan Familio-Castillo, ook een ex-Ajacied uit Nederland, maakte na 27 minuten de 3-1 voor Chelsea.

In de tweede helft voetbalden de Londenaren zich in veilige haven. Lutsharel Geertruida, die eerder dit seizoen debuteerde in de Champions League, met een eigen doelpunt en Harvey St. Clair maakten er 4-1 en 5-1 van. Noah Lewis zorgde voor het slotakkoord. Na de uitschakeling van Feyenoord O19 zijn nu alle Nederlandse ploegen klaar in de Youth League.