'Vier clubs melden zich bij kamp-De Ligt; Barça worstelt met financieel plaatje'

22 februari om 07:41

In Spanje doen er geruchten de ronde over beweging rond Matthijs de Ligt richting de transferzomer. Mundo Deportivo schrijft dat vier clubs zich bij de Ajax-verdediger gemeld hebben.

FC Barcelona is bijzonder geïnteresseerd in de jonge De Ligt, maar zit volgens het Spaanse medium niet tussen de clubs die aangeklopt hebben bij het kamp van de Oranje-international. Wel hebben Arsenal, Manchester United, Manchester City en Bayern München aangeklopt bij Barry Hulshoff, de begeleider van De ligt.

Barcelona zou ondertussen moeite hebben om de financiën rond te krijgen voor een serieus bod op De Ligt, die zeker gezien de recente transfersommen voor verdedigers als Davinson Sánchez, Virgil van Dijk en Aymeric Laporte alleen voor een groot bedrag zal mogen vertrekken. Barça wil komende zomer een topversterking halen (Antoine Griezmann voor 100 miljoen euro) en gaat daarnaast 40 miljoen euro uitgeven aan het Braziliaanse talent Arthur. Stefan de Vrij, die transfervrij is komende zomer, zou daarom een goedkoper alternatief zijn.