'Ajax gooide net als veel andere clubs lijntje uit naar Nagelsmann'

'Ajax gooide net als veel andere clubs lijntje uit naar Nagelsmann'

22-02-2018 08:20
16

Ajax heeft navraag gedaan bij Julian Nagelsmann in de zoektocht naar een nieuwe coach. Dat meldt Sport Bild. De gewilde Hoffenheim-trainer staat vermoedelijk voor een toekomstige transfer naar het buitenland.

Dit omdat de posities bij Bayern München (Jupp Heynckes) en Borussia Dortmund (Peter Stöger) nu goedbezet zijn. Eerder was Nagelsmann nog in beeld bij de twee speurende topclubs. En dus blijft het buitenland de enige optie die voor nu overblijft.

In de afgelopen anderhalf jaar was er al veel interesse van buiten de landsgrenzen voor Nagelsmann. Volgens Sport Bild hebben Internazionale, Valencia, Swansea City, Russische clubs én Ajax geïnformeerd naar de coach. Wanneer de Amsterdammers een lijntje hebben uitgegooid wordt niet gemeld, maar logisch is dat dit na het vertrek van Peter Bosz of het ontslag van Marcel Keizer is gebeurd. Alle clubs kregen nul op het rekest van Hoffenheim. De Duitse club heeft al laten weten dat het niet wil meewerken aan een vertrek van de pas dertigjarige coach tot 2019. Dan heeft de coach een vertrekclausule van 10 miljoen euro in zijn contract staat.