'Wel op zoek naar zaakwaarnemer, maar deze onderhandelingen heb ik zelf gedaan'

'Wel op zoek naar zaakwaarnemer, maar deze onderhandelingen heb ik zelf gedaan'

22-02-2018 08:50
9

Roland Baas belandde afgelopen zomer op eigen kracht bij Heracles Almelo, nadat zijn zaakwaarnemer geen nieuwe club kon vinden na zijn vertrek bij FC Groningen. Ook de onderhandelingen voerde de 21-jarige verdediger zelf.

"Ik ben wel weer op zoek naar een nieuwe zaakwaarnemer, maar deze onderhandelingen heb ik zelf gedaan. Na het aanbod van de club heb ik samen met mijn vriendin Joyce ons voorstel op een papiertje ernaast gelegd. Op z’n Gronings. Er nuchter ingaan en alles komt goed", aldus Baas in gesprek met het Dagblad van het Noorden.

Komend weekend keert hij terug bij zijn oude club FC Groningen. Bij Heracles valt hij vooral op als kaartenpakker, met vier keer geel in zeven duels. "Ik kwam tegen AZ nog goed weg na een overtreding op Guus Til. Dat was toch wel een smerige. Maar ik vond niet alle kaarten even terecht. Bij FC Groningen heb ik vaak te horen gekregen dat ik te lief was en feller en agressiever moest zijn. Nou, die les heb ik dan misschien iets te goed in mijn oren geknoopt. Maar ik laat in elk geval niet over me heen lopen. Het is ook niet verkeerd om me een beetje te laten zien, denk ik", aldus Baas.