Dolberg laat van zich horen bij Ajax: Is een big thing voor mij nu

Dolberg laat van zich horen bij Ajax: "Is een big thing voor mij nu"

22-02-2018 12:09
36

Kasper Dolberg is op de weg terug bij Ajax. Via de officiële kanalen van de Amsterdammers vertelt de Deense spits over zijn revalidatie.

"Ik moet het stap voor stap bekijken", zegt Dolberg over zijn rentree. "Het is lastig om te zeggen wanneer ik weer in de Arena sta, dat hangt ervan af hoe mijn voet reageert. Het gips is er nu af en het voelt heel goed. Mijn enkel en tenen zijn nog niet zo sterk als voor de blessure. De focus ligt nu eerst op het terugkrijgen van de spierkracht in mijn been. Meedoen met de groepstraining is een big thing voor mij nu, andere doelstellingen zijn voor later."

Wedden

Meer odds

Voor Dolberg is de lange afwezigheid wennen. "Dit is mijn eerste serieuze blessure. Ik ben er voor het eerst langer dan drie weken uit geweest. Tijdens mijn revalidatie besefte ik steeds meer hoe leuk het is om te voetballen", zegt de spits. "Het waren zes lange weken. Steeds dezelfde oefeningen, het werd een beetje saai. Ik moest mijn linkerbeen blijven trainen zodat die geen achterstand zou oplopen. Daarnaast heb ik veel krachttraining gedaan en mijn bovenlichaam getraind."