Update: Chinese transfer Carrasco in de maak: 'Zoeken naar oplossing'

22 februari om 23:27

Yannick Carrasco zit niet in de wedstrijdselectie van Atlético Madrid voor het Europa League-duel met FC Kopenhagen van donderdag. De Belg zou op het punt staan om een transfer te maken.

De bestemming van Carrasco is een verrassende: de pas 24-jarige international lijkt voor het grote geld in China te gaan kiezen. In Spanje en België wordt er de laatste dagen steeds meer gemeld over een transfer van Carrasco naar Dalian Yifang. Onderhandelingen vinden plaats.

Vanwege de transferperikelen wil coach Diego Simeone geen beroep doen op Carrasco tegen FC Kopenhagen. Dalian Yifang heeft liefst 60 miljoen euro over voor de Atlético Madrid-ster, die ongelukkig is in Madrid vanwege zijn verstoorde relatie met Simeone. In China is de transferperiode deze maand nog open.

Update 23.27: Alles  wijst erop dat Carrasco inderdaad onderweg is naar China. "Wij zoeken net als Carrasco zelf naar de beste oplossing voor speler én club. Als hij onderhandelt met een Chinese ploeg en de aanbieding is goed voor hem en de club, hebben we er geen probleem mee dat hij vertrekt", zei Atlético-preses Enrique Cerezo donderdagavond in gesprek met Sport.