"Ze zeiden van mij dat ik gek was, maar Cocu kon echt door het dolle raken"

22 februari om 16:40

Phillip Cocu is de rust zelve, maar maak hem niet boos. Dat stelt Glenn Helder, die als talentvolle vleugelspeler bij Vitesse samenspeelde met de huidige trainer van PSV.

"Phillip en Dennis Bergkamp horen bij de beste voetballers met wie ik heb gespeeld", vertelt Helder aan de Nieuwe Revu. "Phillip was een heer in het veld, maar kon ook iemand doormidden trappen. Naast talent heeft hij echt gif; je moest hem niet kwaad maken."

"Trainer Herbert Neumann heeft hem eens met kracht moeten tegenhouden. Ik ook. Ze zeiden van mij dat ik gek was, maar Phillip kon echt door het dolle raken van woede als hem onrecht werd aangedaan. Hij krijgt weleens de kritiek dat hij niet hard genoeg is voor zijn spelers, maar geloof maar dat hij flink tekeer kan gaan."

Helder hield tijdens zijn carrière geen contact met Cocu en daar heeft hij spijt van. "Tegenwoordig krijgt hij een dikke omhelzing van me als we elkaar tegenkomen. We sturen elkaar een sms'je rond onze verjaardagen, we schelen in oktober een dag van elkaar. Phillip zit voor altijd in mijn hart."