Scorende Dost en Memphis door in Europa, Napoli en Celtic sneuvelen

Scorende Dost en Memphis door in Europa, Napoli en Celtic sneuvelen

22-02-2018 20:55
8

Sporting Portugal en Olympique Lyon hebben zich donderdagavond geplaatst voor de derde ronde van de Europa League. Bas Dost was met een doelpunt belangrijk voor zijn elftal, terwijl Memphis Depay tegen Villarreal juist de aandacht trok door een enorme kans te missen. Dat deerde Lyon uiteindelijk niet. SS Lazio, met Stefan de Vrij in de basis, haalde uit tegen Steaua Boekarest. 

Vorige week won Sporting Portugal op bezoek bij Astana met 3-1. De Portugese werkgever van Dost had dus goede papieren om de volgende ronde te bereiken. Dost tekende al na een paar minuten voor de openingstreffer met een prima kopbal. Astana maakte gelijk, maar uitblinker Bruno Fernandes tekende in de tweede helft voor twee treffers. Aan de uiteindelijk 3-3 had Sporting genoeg. 

Dankzij onder meer een late treffer van Memphis won Lyon vorige week met 3-1 van Villarreal. De Spanjaarden wisten daardoor dat ze tijdens de return twee keer móesten scoorden. Dat lukte niet. Wat heet: Villarreal speelde in eigen huis zwak en zag hoe L'OL de beste kansen kreeg. Nadat Nabil Fekir en Memphis eerst nog een gigantische mogelijkheid op de 0-1 om zeep hadden geholpen, maakte Bertrand Traoré in de slotminuten een einde aan alle onzekerheid door te scoren: 0-1. 

Lazio had totaal geen moeite met het Steaua Boekarest. Na de 1-0 zege in Roemenië van afgelopen donderdag werd het nu liefst 5-1 in Rome. Goalgetter Ciro Immobile maakte drie goals. 

Voor Serie A-koploper SSC Napoli zit het Europa League-toernooi erop. RB Leipzig boekte eerder in Napels een zéér verrassende 3-1 overwinning. Napoli had daardoor drie doelpunten nodig. De sterrenploeg van Maurizio Sarri kwam in Duitsland niet verder dan een 2-0 zege. 

Overige uitslagen (ploeg met * is door)
Atlético Madrid* - FC Kopenhagen 1-0
Dinamo Kiev* - AEK Athene 0-0
Zenit Sint-Petersburg* - Celtic 3-0
Viktoria Plzen* - Partizan Belgrado 2-0
Lokomotiv Moskou* - Nice 1-0