Flitstransfer voor Van der Weg: 'Was net vier uur thuis, toen ging de telefoon'

22 februari om 21:53

Kenny van der Weg heeft een paar hectische weken achter de rug. De voormalig NAC Breda-back liet zijn contract bij het Schotse Ross County ontbinden, verhuisde terug naar Nederland en keerde vervolgens onverwacht terug in Schotland. 

De linkpoot wilde weg bij Ross County, de Schotse hekkensluiter, maar kon niet direct een nieuwe club vinden. "Ik had alleen nog opties in landen waar je niet op zit te wachten. Roemenië en zo", vertelt Van der Weg aan Voetbal International. De verdediger was pas net terug in zijn huis in Hendrik-Ido-Ambacht, toen Hamilton Academical FC zich plotseling meldde. "Ik was vier uur binnen, had nét alles weer aangesloten en toen ging de telefoon."

De back verhuisde terug naar Schotland en mocht thuis tegen Rangers FC zijn debuut voor Hamilton maken. Zijn nieuwe club verloor met 3-5 en Van der Weg werd na zeventig minuten gewisseld. "Ik was ook vermoeid, van al het gereis en gesjouw. Maar die excuses tellen niet. Ik was gewoon slecht, een volgende keer moet het beter. We staan nu voorlaatste en moeten gewoon punten pakken. Dit is een club van de-beuk-erin."

Lees ook: Van der Weg maakt pikante Schotse transfer en treft tegenstander van vechtpartij