'Tot in nacht met mijn vrouw overlegd en bekeken of ik tot PSV-akkoord kon komen'

23 februari om 09:53

Kevin Hofland werd al vaker in verband gebracht met een trainersaanstelling bij Fortuna Sittard, tot hij vorige week daadwerkelijk aan de slag ging bij zijn oude club. Hij verliet zijn rol als jeugdtrainer bij PSV voor een functie als assistent-coach in Sittard.

"Sunday Oliseh was net op non-actief gezet en mij werd gevraagd in te springen. Daar wilde ik over nadenken", zegt Hofland in gesprek met De Limburger. "Tot diep in de nacht heb ik met mijn vrouw overlegd en bekeken of ik met PSV tot overeenstemming zou komen. PSV werkte mee, ook gezien mijn aflopende contract en de intern voorhanden zijnde opvolger. Een stuk of tien mensen belde ik daarna om advies. Mensen uit de voetballerij die ook trainer zijn geworden, vrienden zonder verstand van voetbal maar die me als persoon goed kennen, en mijn vader, met wie ik sowieso veel spar."

Allen gaven ze hetzelfde advies: doen. "Ja, en dat vond ik best wel erg. Ik wist niet of ik er klaar voor was om assistent te worden in het betaald voetbal, maar zij wel. 'Natuurlijk ben je er klaar voor, met zo veel ervaring in de sport.' Ik had voor mezelf een bepaald pad uitgestippeld, net als toen ik speler was. Zo veel jaar bij PSV, binnen die club doorgroeien en dan op eigen benen. Nu komt alles een jaar of vier vroeger."