Soms vind ik dat wel erg van mezelf, dan denk ik: doe nou eens even rustig aan

"Soms vind ik dat wel erg van mezelf, dan denk ik: doe nou eens even rustig aan"

23-02-2018 12:15
18

Anthony Lurling sprintte jarenlang langs de zijlijn bij NAC Breda, FC Den Bosch, 1. FC Köln en Feyenoord, maar inmiddels is hij gestopt. Tegenwoordig doet Lurling (40) met plezier mee bij de amateurs van FC Engelen.

"Ik heb in het begin moeten wennen. Dan deden we een simpele passvorm op de training, speelden die gasten vier van de vijf ballen meters naast me. Dan dacht ik: hoe kan dat?", vertelt Lurling aan VICE Sports. "Maar na een paar weken ging die knop om en genoot ik gewoon van het spelletje."

"Ik blijf wel even fanatiek tijdens de wedstrijd, of ik nou voor 90.000 man met 1. FC Köln bij Borussia Dortmund speel of voor 25 man in Engelen. Dat maakt voor mij geen verschil, ik wil altijd winnen en ben er nog altijd ziek van als we verliezen. Soms vind ik dat wel erg van mezelf, dan denk ik: doe nou eens even rustig aan man. Maar dat zit in me. Ik kan er ook niet tegen als ik thuis een potje sjoelen van mijn schoonvader verlies."

Lurling krijgt verschillende reacties op de amateurvelden. "Vorig jaar speelden we tegen drie ploegen uit Tilburg, dat was niet altijd even gezellig voor mij als NAC’er. Soms werd ik dan 90 minuten lang uitgescholden, riepen ze 'Lurling teringjong' en zochten ze me constant in het veld."