Lurling in de gevangenis na 'Kees Kroket-ruzie': 'We mochten er later gratis eten'

23 februari om 17:45

Anthony Lurling heeft een profcarrière van ruim twintig jaar achter de rug, waarin hij regelmatig in het nachtleven te vinden was. In zijn tijd bij NAC Breda waren het vooral de carnavalsdagen die goed gevierd werden.

"Dat was super, dan waren we met een man of twintig van de club allemaal hetzelfde verkleed: het ene jaar als holbewoners, dan weer als kapiteins of nerds. We stonden dan om 14.00 uur al in het café en kwamen daar om 04.00 pas weer uit", vertelt de Bosschenaar aan VICE Sports. Ook als aanstormend talent van sc Heerenveen ging hij regelmatig stappen. "Toen was ik begin twintig, vrijgezel en hadden we een hele leuke, jonge selectie. Dan kwamen we om 07.15 uur zo zat als een toeter thuis, waarna we om 08.30 uur weer moesten uitlopen bij de club."

In 2013 ging het echter mis tijdens een avondje uit in Den Bosch. Lurling kreeg bij snackbar Kees Kroket ruzie en moest een nacht in de cel doorbrengen. "Ik werd in een politiebusje gegooid en een vriend van mij ook, want die wist niet dat het een agent was en had hem een beuk verkocht. Na een paar uur in de cel mocht ik naar huis", vertelt Lurling, die wel kan lachen om het incident. "Je moet alles toch eens meemaken." De snackbar was zelfs blij met alle publiciteit. "We mochten met het hele elftal een keer gratis komen eten bij Kees Kroket. Dat is toch niet verkeerd!"

Lees ook: "Soms vind ik dat wel erg van mezelf, dan denk ik: doe nou eens even rustig aan"