Hopen op nieuwe Ajax-kans: 'Denk dat iedereen dat hier wel heeft'

23 februari om 20:09

Carel Eiting hoopt dat hij zondag wederom speelminuten mag maken in Ajax 1. De twintigjarige middenvelder lijkt de aangewezen man om Lasse Schöne te vervangen, als blijkt dat hij niet kan spelen tegen ADO Den Haag.

Eiting liet vorige week zondag een goede indruk achter tegen PEC Zwolle en mocht diverse complimenten in ontvangst nemen van analisten. "Ik vind het hartstikke leuk, maar ik moet zeggen dat ik niet heel veel mee krijg. Ik beoordeel mezelf gewoon per wedstrijd en wil die gewoon snel afsluiten en doorgaan", zegt Eiting tegen Ajax TV.

Eiting hoopt dat hij zondag weer mag spelen. "Als speler denk je eigenlijk altijd dat je klaar bent om in de basis te staan. Ik denk dat iedereen dat hier heeft, anders zou het niet goed zijn. Ik ben blij dat hij (trainer Erik ten Hag, red.) me de kans gegeven heeft", zegt de middenvelder, die gewoon hoopt dat Schöne fit is. "We hebben iedereen hard nodig nu en wachten rustig af. Ik moet gewoon hard blijven trainen, dat is het belangrijkste."

De Ajacied zal de wedstrijd tussen Feyenoord en PSV met belangstelling volgen, maar het duel met ADO krijgt de hoogste prioriteit. "Ik denk dat iedereen wel gaat kijken en benieuwd is wat er gaat gebeuren, maar we zijn natuurlijk nog bezig met ADO. Wie ik hoop dat er wint? Ik hoop dat Feyenoord wint."