'Dolberg, Huntelaar en Luuk de Jong zijn topspitsen. Dus je kunt aan de bak'

'Dolberg, Huntelaar en Luuk de Jong zijn topspitsen. Dus je kunt aan de bak'

23-02-2018 20:39
12

Bart Vriends mag het zaterdag met Sparta opnemen tegen AZ. De verdediger kijkt, ondanks zijn blauwe oog, uit naar de ontmoeting met goalgetter Wout Weghorst.

"Ik zal ongetwijfeld wel weer tegen een paar zwaaiende armen aanlopen", zegt Vriends lachend tegen RTV Rijnmond. "Ik heb thuis ook tegen hem gespeeld. Hij scoorde wel, maar dat ging goed. We gaan ons wapenen. Of ik nou met en of twee blauwen ogen het veld af ga, maakt mij niet zoveel uit."

Vriends krijgt de vraag wie hij de beste spitsen van de Eredivisie vindt. "Dat is lastig. De lange kopsterke spitsen zijn voor iedere verdediger lastig, ondanks dat ik er fysiek goed op sta. Dan heb je een wapen minder, omdat zij ook lang en sterk zijn. Dolberg, Huntelaar en Luuk de Jong zijn natuurlijk topspitsen. Dus je kunt wekelijks aan de bak."

Vriends zegt dat er met Dick Advocaat een hoop is veranderd bij Sparta. "Er is een andere wind gaan waaien. Het is een heel gedreven trainer die gericht is op het resultaat en op zijn leeftijd nog bloedfanatiek is. Hij stipt het belang van wedstrijden en punten aan. Het is goed voor onze ploeg om dat te beseffen. Daar is hij de juiste man voor."