Hopen op Feyenoord-terugkeer: Dat is toch een beetje mijn club

Hopen op Feyenoord-terugkeer: "Dat is toch een beetje mijn club"

23-02-2018 21:20
37

Oud-voetballer Pascal Bosschaart denkt dat Feyenoord met een mentaal probleem kampt na het behaalde landskampioenschap van vorig seizoen. Volgens de voormalig verdediger is Dirk Kuyt erg belangrijk geweest in het succes.

"Ik denk dat je achteraf kunt concluderen dat Dirk Kuyt een hele grote rol heeft gespeeld", zegt Bosschaart tegen Recht uit Rotterdam. "Als je ergens komt zijn alle ogen gericht op hem. Nu is het gewoon het elftal. Ik denk dat wel een verschil is geweest. Maar aan de andere kant, een trainer (Van Bronckhorst, red.) die in twee jaar tijd vier prijzen pakt, is normaal gesproken geen slechte trainer. Dit seizoen is in ieder geval voorbij. Je zult moeten kijken naar het mentale vlak. Dat denk ik."

Bosschaart is momenteel assistent-trainer van IJsselmeervogels en hoopt ooit eens terug te keren bij Feyenoord. "Dat weet ik niet. Ik wil volgend jaar de cursus doen en dan mag je assistent-trainer zijn. Wie weet ligt er iets in het verschiet. Je ziet het bij Danny Buijs (van Kozakken Boys naar FC Groningen, red.). Bij Feyenoord werken? Dat zou mooi zijn. Dat is toch een beetje mijn club. Ik kom daar vandaan."