Groningen stelt weer teleur en wacht nog altijd op eerste overwinning in 2018

23-02-2018 21:49
18

FC Groningen moet nog altijd wachten op de eerste overwinning in 2018. In de Euroborg kwam de ploeg van Ernest Faber niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen NAC Breda.

De eerst helft was niet bepaald interessant te noemen. Groningen zette NAC wel vanaf het begin onder druk, maar tot grote kansen leidde dat niet. De thuisploeg kwam niet verder dan een schot op de paal van Mimoun Mahi. NAC speelde vooral op de counter en kreeg mogelijkheden via Mounir El Allouchi en Lucas Schoofs. Sergio Padt bracht tweemaal redding.

In de tweede helft toonde NAC het initiatief, maar was het Groningen dat twintig minuten na de theepauze op voorsprong kwam. Een voorzet van Django Warmerdam was bedoeld voor Mahi, maar werd slecht weggewerkt door Pablo Mari, die de bal achter zijn eigen doelman werkte. In de slotfase schoot Groningen via Ritsu Doan wederom op de paal, waarna NAC even later gelijk wist te maken via Mitchell te Vrede: 1-1.

Verder dan 1-1 kwamen beide ploegen niet en daardoor wacht Groningen nog altijd op de eerste overwinning van 2018. De ploeg van Faber blijft kwakkelen en had bij winst in punten gelijk kunnen komen met nummer twaalf Heracles Almelo. Groningen blijft met 25 punten op plaats dertien staan, daar waar NAC over Willem ll heen klimt.