In het kort: Janmaat wint van Everton; ongelukkige eigen goal Van Drongelen

24-02-2018 20:34
35

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

Janmaat wint met Watford van Everton
Het Watford van Daryl Janmaat heeft met 1-0 gewonnen van Everton. Troy Deeney maakte in de 79e minuut het enige doelpunt van de wedstrijd. In de slotfase overleefde Watford nog een heuse scrimmage voor het eigen doel. Door de zege staan The Hornets nu tiende met 33 punten, terwijl Everton een puntje meer heeft en negende staat. Janmaat deed de hele wedstrijd mee bij de thuisploeg.

Grote zorgen HSV na eigen goal Van Drongelen
Voor Hamburger SV lijkt het langzamerhand een onmogelijke opgave te worden om degradatie te ontlopen in de Bundesliga. Door een ongelukkig eigen doelpunt van Rick van Drongelen na een duel met Aron Johansson werd het 1-0 op bezoek bij Werder Bremen. HSV blijft zeventiende met zeventien punten. De achterstand op plek zestien, goed voor een play-off om promotie/degradatie, bedraagt zeven punten.

Real Madrid zonder moeite langs Alaves
Real Madrid heeft Deportivo Alaves zonder moeite opzij gezet. In het eigen Santiago Bernabéu werd het maar liefst 4-0. Bij Real vielen vooral de twee goals van Cristiano Ronaldo en de assists van Karim Benzema op. Ronaldo kon in de 44e minuut de 1-0 maken op aangeven van de Fransman en de goal van Gareth Bale werd ook voorbereid door de spits. Na de 3-0 van Ronaldo was het duel gespeeld. In de laatste minuut was Benzema zelf nog trefzeker vanaf de penaltystip.

Stam blijft kwakkelen
Jaap Stam slaagt er maar niet in om een goede serie neer te zetten met Reading. Zaterdag werd de wedstrijd tegen nummer vier Derby County met 3-3 gelijkgespeeld. Reading leek een moeizame middag tegemoet te gaan, gezien de vroege achterstand. Liam Kelly en Modou Barrow zorgden echter voor de voorsprong. Na een ruststand van 2-2 kwam Derby weer op voorsprong. Een nederlaag werd tien minuten voor tijd voorkomen. De ploeg van Stam staat achttiende in het Championship.