Ten Hag adviseert gewilde Ajacied: 'Maar er is ook een financiële afweging'

24 februari om 08:31

Ajax-coach Erik ten Hag zal Justin Kluivert nooit op de bank zetten vanwege een eventueel besluit van het talent om zijn contract niet te verlengen. Ajax en de aanvaller zijn het nog altijd niet eens over een verlenging van de in 2019 aflopende verbintenis.

Op de vraag of er ooit een moment komt dat Ten Hag Kluivert niet meer opstelt of mág opstellen vanwege de contractsituatie, zegt de coach: "Dat laatste sowieso niet. En dat eerste: nee. Hij is speler van Ajax en wij willen succes hebben. De beste speler die speelt", aldus Ten Hag op de persconferentie.

De coach werd ook gevraagd of blijven het beste is voor de ontwikkeling van Kluivert. "Als ik ja zeg, denk je dat ik dat uit eigen belang zeg. Maar ik meen het ook echt, dat het voor spelers goed is om een aantal jaren extra in hun bagage te hebben. Dat is het technische aspect, maar er zullen ook andere afwegingen zijn." Daarmee doelt Ten Hag op de financiën. "Ja. Maar ik zou het meer dan prettig vinden als hij nog een paar jaar bij Ajax speelt."