'Huilebalk' PSV moet zich 'doodschamen': 'Het is een topclub onwaardig'

'Huilebalk' PSV moet zich 'doodschamen': 'Het is een topclub onwaardig'

24-02-2018 10:00
209

PSV moet zich doodschamen. Dat stelt Sjoerd Mossou in zijn column in het Algemeen Dagblad. Mossou heeft weinig goede woorden over voor PSV, dat er alles aan probeerde te doen om een schorsing van Hirving Lozano te voorkomen.

Lozano kreeg rood tegen sc Heerenveen. Donderdag reisde PSV naar Zeist af om de onschuld van de Mexicaan te bewijzen en gebruikte onder meer de argumenten dat scheidsrechter Dennis Higler slecht floot, een onzekere indruk maakte en meer dingen over het hoofd zag. Bovendien is men in Eindhoven ook niet te spreken over het incident rond Klaas-Jan Huntelaar, die een dag later bij PEC Zwolle - Ajax géén rode kaart kreeg voor een vergelijkbaar incident.

'Ophouden nou, zeg', schrijft Mossou in het AD. 'Heus, ik ga hier niet beweren dat Nederland geweldige scheidsrechters heeft, Higler floot in Eindhoven zelfs ronduit zwak. Iedereen mag opkomen voor zijn eigen rechten, prima, ga je gang. Waar het om gaat: de doelbewuste aanval van PSV op de integriteit en oprechtheid van de scheidsrechter(s). Het gehuilebalk ook over andere wedstrijden, over andere clubs, over andere beslissingen. Het is een topclub onwaardig.'

'Het gaat er niet om wie er gelijk heeft, het gaat hier om sportiviteit en waardigheid. Om de simpele acceptatie dat scheidsrechters fouten maken, zelfs videoscheidsrechters misschien, en dat dat soms klote is voor je cluppie, maar dat sport nou eenmaal zo werkt: de scheidsrechter beslist en die doet dat naar eer en geweten.'

'Wie dáár huilend tegenaan schopt, met zijn gezonde verstand nota bene, zelfs dagen of weken na een wedstrijd nog, is niet alleen een slecht verliezer. Die beschadigt de essentie van sport. Om je dood te schamen.' Lozano is inmiddels voor vier wedstrijden geschorst.