Van Feyenoord naar PSV: 'Geen verkeerd woord gehoord, fans begrepen me'

Van Feyenoord naar PSV: 'Geen verkeerd woord gehoord, fans begrepen me'

24-02-2018 10:21
52

Tomek Iwan speelde in zijn spelerscarrière voor zowel Feyenoord als PSV. De 46-jarige Pool ziet duidelijke verschillen tussen beide clubs.

"Feyenoord is echt van de fans. Bij PSV heb ik het gevoel dat het meer een gewone Businessclub is", zegt Iwan tegen ELF Voetbal. "Tachtig procent van de fans zijn gewone mensen die een wedstrijd komen kijken. Bij Feyenoord zitten presidenten van grote bedrijven op de tribunes."

"Op zaterdag of zondag trekken ze een Feyenoord-shirt aan en worden ze helemaal gek. Bij PSV uit de liefde voor de club zich anders. Bij beide clubs heb ik mooie momenten meegemaakt. Ik vond het mooi dat Feyenoord afgelopen jaar kampioen werd. Ik vind het nu mooi dat PSV bovenaan staat."

Zondag staat Feyenoord - PSV op de agenda. Wie er gaat winnen, durft Iwan niet te voorspellen. "Ik kan geen keuze maken. Bij PSV (van 1997-2000, red.) heb ik sportief de beste periode meegemaakt. Twee keer kampioen, Champions League gespeeld. Bij Feyenoord (van 1995-1997, red.) stonden de supporters echt altijd achter me."

"Ook in de periode onder Arie Haan toen ik op de bank terechtkwam, bleven ze me steunen. Toen ik besloot te vertrekken naar PSV heb ik geen verkeerd woord gehoord. De fans begrepen me. Tijdens mijn eerste bezoek als PSV'er aan De Kuip was er van onbegrip ook niets te merken."