PSV-huurling stond raar te kijken in Nederland: 'Iedereen gewoon naakt in sauna'

24 februari om 10:50

Oleksandr Zinchenko heeft door zijn verhuurperiode aan PSV goed kunnen wennen aan het leven in West-Europa. De Oekraïner maakte in Nederland dingen mee die hij in zijn thuisland niet snel mee zou maken.

"In Nederland gaat iedereen gewoon samen naar de sauna, zowel mannen als vrouwen. En iedereen is naakt. Voor ons is dat heel, heel raar", zegt Zinchenko in een interview met The Telegraph. "In Oekraïne en Rusland is dat niet mogelijk. Niemand begrijpt het als ik het er daar over heb. Het is raar als je de zoon, misschien zeven jaar oud, zijn moeder en opa en oma allemaal naakt ziet. Dat is wat ik bedoel. Ik leer iedere dag."

Na zijn PSV-periode vertrok Zinchenko weer naar Manchester City, waar hij onder contract staat. Hij wordt veel vergeleken met Kevin de Bruyne. "Iedereen noemt me 'Kev'. Als ik in de bus stap, roepen de fans: Kev, mag ik een foto? Dan draai ik me om en zeggen ze: oh, het is niet Kevin. Van ver lijkt het alsof we een tweeling zijn, maar als we samen zijn, niet echt. Ik ben knapper dan hij is, zeker", sluit hij grappend af.