Bayern München verliest voor het eerst in 5 maanden punten in eigen huis

24-02-2018 17:45
9

Voor het eerst sinds 25 november heeft Bayern München punten gemorst in de Bundesliga. In eigen huis kwam Der Rekordmeister niet verder dan een 0-0 gelijkspel tegen Hertha BSC.

Arjen Robben mocht van trainer Jupp Heynckes in de basis beginnen. Afgelopen week begon hij op de bank in het Champions League-duel met Besiktas. Robben kon weinig potten breken tegen Hertha. De thuisploeg was duidelijk de betere ploeg, maar kansen van Robert Lewandowski, Mats Hummels en Franck Ribéry werden niet benut.

Ook in de tweede helft lukte het Bayern niet om te scoren. De club hoeft echter niet zenuwachtig te worden, want de voorsprong op nummer twee Borussia Dortmund is nog altijd twintig punten.

Hoffenheim - Freiburg 1-1
Nummer acht TSG Hoffenheim heeft thuis dure punten verspeeld tegen Freiburg. De laagvlieger uit de Bundesliga hield de ploeg van Julian Nagelsmann op een 1-1 gelijkspel. Andrej Kramaric bracht Hoffenheim tien minuten na de rust op 1-0 door een vrije trap, maar Freiburg herstelde de schade enkele minuten later via Nils Petersen. Freiburg staat op de dertiende plaats in de Bundesliga.