'Oppermachtig' AZ wint nipt: 'Gelukkig hadden we hem, hij was enorm belangrijk'

24 februari om 21:15

Oussama Idrissi was met een assist en een goal de grote man bij AZ in de thuiswedstrijd tegen hekkensluiter Sparta (2-1). Trainer John van den Brom is de linksbuiten dankbaar.

"Ik dacht het zal toch niet. In een wedstrijd waarin we oppermachtig waren", opent Van den Brom in gesprek met FOX Sports. AZ kwam eerst op achterstand en na de gelijkmaker viel de winnende pas vier minuten voor tijd. "Gelukkig hadden we nog Oussama, die zowel bij de eerste als de tweede goal enorm belangrijk was."

"Het is een speler die heel veel risico in zijn spel legt", vervolgt Van den Brom. "Met Alireza (Jahanbakhsh, red.) hebben we dat hetzelfde aan de andere kant. Dat wil ik ook. Het gaat wel eens mis, maar gelukkig gaat het nu op het juiste moment goed."

Door de zege kan AZ lekker achteroverleunen. "Een belangrijke overwinning in de ranglijst", weet Van den Brom. "Naar boven, maar ook naar de clubs die onder ons staan. Dat wordt lekker kijken morgen", doelt hij onder meer op Feyenoord - PSV en Ajax - ADO Den Haag.