Van Bronckhorst passeert potentiële WK-gangers van Feyenoord: Dat is lastig

Van Bronckhorst passeert potentiële WK-gangers van Feyenoord: "Dat is lastig"

25-02-2018 10:11
26

Giovanni van Bronckhorst moet keuzes maken en dat gaat ten koste van Renato Tapia en Sofyan Amrabat. De twee potentiële WK-gangers zitten op de bank bij Feyenoord.

Tapia wil met Peru naar het WK, terwijl Amrabat kans maakt op een plek in de Marokkaanse selectie. Dat de twee niet spelen, vergroot hun kansen niet. "Dat is lastig, dit is de fase waarin jongens zich bij hun bondscoach in een selectie kunnen spelen", weet Van Bronckhorst, geciteerd door het Algemeen Dagblad.

"Of ze onrustig worden? Er kan zo weer een kans komen, dat moet in hun hoofd zitten. Bij Amrabat vind ik dat het blok El Ahmadi en Vilhena gewoon goed staat. Maar kijk naar St. Juste die wegvalt en Nieuwkoop die dus zijn kans krijgt. Alles kan in een paar dagen anders zijn."

Naast Tapia en Amrabat zit tegen PSV waarschijnlijk Robin van Persie. De 34-jarige routinier wordt gespaard voor de halve finale van de KNVB Beker tegen Willem II. Van Bronckhorst: "Dit is de week van de waarheid, dat brengt spanning met zich mee. Mijn spelers weten dat het nu moet gebeuren."