Ajax snijdt zichzelf lelijk in de vingers: doelpuntloos gelijkspel in Amsterdam

25-02-2018 14:22
366

Ajax heeft op de dag van Feyenoord - PSV zéér duur puntenverlies geleden. In eigen huis bleek ADO Den Haag een onneembare horde: 0-0.

Ajax begon stroef aan de thuiswedstrijd tegen ADO, dat sinds de winterstop uitstekend draait. De ploeg van trainer Fons Groenendijk verdedigde goed en kwam in de eerste helft nauwelijks in de problemen, mede door het stroperige spel van Ajax. Het enige noemenswaardige moment voor rust was het opstootje tussen Nicolás Tagliafico, Justin Kluivert en André Onana van Ajax en Trevor David en Tyronne Ebuehi van ADO.

In de tweede helft begon het iets beter te lopen bij Ajax. Frenkie de Jong, die als centrale verdediger gevaarlijker was dan spits Siem de Jong, kreeg twee schietkansen, maar miste richting. Even daarvoor werd Tagliafico naar de grond getrokken in het strafschopgebied, maar scheidsrechter Pol van Boekel vond dat te licht voor een strafschop. Siem de Jong kreeg in die fase de grootste kans. Zijn inzet belandde op de paal en ketste via het hoofd van de uitblinkende ADO-doelman Robert Zwinkels terug het veld in.

In de slotfase hielpen ook David Neres en Tagliafico goede kansen op zeep. Erik ten Hag wisselde met nog een kwartier te gaan de teleurstellende De Jong voor Mateo Cassierra en bracht vervolgens ook Amin Younes en debutant Dani de Wit. Ook dat sorteerde geen effect, al raakten Hakim Ziyech én Neres nog de paal. Ajax verliest twee peperdure punten in de achtervolging op PSV. Als de Eindhovenaren zondag winnen van Feyenoord (aftrap 14.30 uur), wordt het gat weer zeven punten.