Berghuis ontevreden: 'Lange kansloze ballen geven op Nicolai Jörgensen'

Berghuis ontevreden: 'Lange kansloze ballen geven op Nicolai Jörgensen'

25-02-2018 18:13
52

Steven Berghuis denkt niet dat het winnen van de KNVB Beker het seizoen van Feyenoord kan redden. De Rotterdammers hebben zich dit seizoen bewezen als een van de meest slechte titelverdedigers in de geschiedenis van de Eredivisie. Feyenoord staat op een teleurstellende vierde plaats met een achterstand van 23 punten op koploper PSV.

"Het is leuk meegenomen als we de beker winnen, maar meer ook niet", zegt Berghuis in gesprek met Metro. "Als grote club mogen we eigenlijk niet in zo’n situatie terechtkomen. De beker mag dat niet verbloemen. Die prijs winnen is niet genoeg."

Feyenoord verloor zondag kansloos met 1-3 van PSV. Berghuis constateert dat er weinig vertrouwen aanwezig is in de ploeg. "Als we voor de zoveelste keer niet voor de juiste oplossing kiezen, wordt het onzekerder en onzekerder. Dan durven we niet meer aan de bal te blijven en worden er alleen nog maar lange kansloze ballen op Nicolai Jörgensen gegeven, waar hij helemaal niets mee kan."

"Sinds de winterstop hebben we nauwelijks overtuigende wedstrijden gespeeld. Dat mag gewoon niet als je Feyenoord bent. We proberen het elke keer wel weer op te brengen, maar dat is moeilijk."