FC Twente blijft met degradatiezorgen zitten na nieuwe nederlaag tegen FC Utrecht

25-02-2018 18:38
72

FC Utrecht heeft Feyenoord gepasseerd op de ranglijst. De club uit de Domstad won thuis met 3-1 van FC Twente.

Na een kans in de eerste minuut van Sander van de Streek, nam Twente in de negende minuut brutaal de leiding in Utrecht. Haris Vuckic profiteerde van onoplettendheid bij Utrecht. Twente had het zichzelf een stuk makkelijker kunnen maken door ook 0-2 en 0-3 te maken. Diverse mogelijkheden werden echter verprutst. Op slag van rust trok Utrecht de stand via Sean Klaiber gelijk. De rechtsback schoot fraai binnen met zijn linkerbeen.

Bij Twente ging er in de eerste helft veel aandacht uit naar de blessure van Hidde ter Avest, die na een kopduel zeer ongelukkig terechtkwam. Lokale media spreken van een kuitbeenbreuk.

In de tweede helft maakte Twente geen aanspraak op een resultaat in Utrecht. Twintig minuten na rust maakte Man of the Match Van de Streek de verdiende 2-1. De middenvelder schoot knap binnen na een goede pass van Cyriel Dessers. Tien minuten later maakte Yassin Ayoub een einde aan de hoop die Twente nog had. De aanstaande Feyenoorder combineerde knap met Van de Streek en schoot de bal hard achter Joël Drommel.

Utrecht is door de zege de nieuwe nummer vier van de Eredivisie. De achterstand op nummer drie AZ is negen punten. Twente blijft in de degradatiezone staan met slechts zeventien punten uit 25 wedstrijden.