PSG wint Franse Klassieker met duidelijke cijfers, maar verliest huilende Neymar

PSG wint Franse Klassieker met duidelijke cijfers, maar verliest huilende Neymar

25-02-2018 22:57
19

Paris Saint-Germain lijkt alvast te kunnen beginnen met de voorbereidingen op het kampioensfeest, maar beleefde geen perfecte zondagavond. De Parijse miljoenenploeg won de Franse Klassieker tegen nummer drie Olympique Marseille met 3-0, maar zag Neymar geblesseerd uitvallen.

Kylian Mbappé brak al vroeg in de wedstrijd de score open namens PSG. De tienersensatie kreeg de bal per toeval voor zijn voeten en passeerde doelman Yohann Pelé in de korte hoek. De Portugees Rolando hielp de thuisploeg een handje door een inzet van Neymar tegen de eigen touwen te werken.

De superster leidde na de rust ook de derde treffer voor PSG in met een assist op Edinson Cavani. De Uruguayaan kon vervolgens eenvoudig wegdraaien bij Rolando en vond met een verwoestende uithaal de verre hoek. De thuisploeg leek de wedstrijd probleemloos uit te kunnen spelen, totdat Neymar zijn enkel verzwikte en per brancard huilend naar de catacomben gedragen moest worden.

Dankzij de overwinning groeit het gat tussen PSG en L'OM naar zestien punten. Nummer twee AS Monaco heeft veertien punten achterstand op de Parijzenaars.