'Ik zag Onana nog naar voren komen, dat vond ik nogal bizar eigenlijk'

'Ik zag Onana nog naar voren komen, dat vond ik nogal bizar eigenlijk'

Gepubliceerd: maandag 26 februari 2018 om 07:40ma 26-02-2018 om 07:40

Robert Zwinkels kan niet meer stuk bij de supporters van ADO Den Haag. Voor de tweede keer dit seizoen hield de 34-jarige doelman Ajax van een overwinning af.

"Thuis ging het hartstikke goed en nu kreeg ik ook de mogelijkheid om in de wedstrijd te groeien", vertelt Zwinkels aan De Telegraaf. "Het mag duidelijk zijn dat we heel compact stonden en de eerste helft hadden we het nog redelijk onder controle. Na rust vloeiden de krachten bij ons weg en kwam Ajax er vaker doorheen. We hebben de hakken in het zand gezet en het overleefd."

De ADO-uitblinker wil vooral zijn teamgenoten een dikke pluim geven. "Types als Beugelsdijk en Immers koppen net zo makkelijk tegen een betonnen muur aan", zegt hij. "Dat is heerlijk, want zonder die gasten red je het niet alleen als keeper. Ze ruimen ook een hoop voor me op."

In de slotfase keek Zwinkels nog zijn ogen uit in de Arena, zo laat hij weten aan Voetbal Inside. "Als wij voelen dat het maximaal haalbare een punt is, dan voetballen we daar ook voor. Dan gaan we geen overdreven risico nemen om de drie punten eruit te slepen. Al zag ik Onana bij één corner nog naar voren komen, dat vond ik nogal bizar eigenlijk. We hadden misschien stiekem met een bal die goed viel nog kunnen winnen."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws