'Van Dijk zet nieuwe standaard: transfer naar Barça lonkt voor oud-Ajacied'

'Van Dijk zet nieuwe standaard: transfer naar Barça lonkt voor oud-Ajacied'

26-02-2018 16:46
12

Toby Alderweireld lijkt zich op te mogen maken voor een toptransfer nu hij er met Tottenham Hotspur niet uitkomt over een contractverlenging. De 28-jarige verdediger staat onder meer in de belangstelling van FC Barcelona.

Alderweireld wordt verder gelinkt aan Real Madrid en Manchester United, maar vooral de Catalanen zien nu hun kans schoon. Dat meldt The Independent. Het contract van de oud-Ajacied loopt medio 2020 af, maar een clausule staat hem toe om vanaf de zomer van 2019 voor 28,5 miljoen euro te vertrekken. Dat is een schijntje in de huidige markt.

Overigens valt het mede aan de transfer van Virgil van Dijk naar Liverpool te wijten dat Tottenham geen akkoord weet te bereiken met Alderweireld. Het salaris van de Nederlander wordt gezien als de nieuwe standaard, waardoor de Belg zo'n 200.000 euro per week wil gaan verdienen. Als de huidige impasse blijft bestaan, wil Barça in de zomer een bod uitbrengen. Ook United overweegt dat, maar vreest te moeten dealen met Spurs-voorzitter Daniel Levy.

De Catalanen strikten vorige maand al Yerry Mina. Ook Matthijs de Ligt wordt in verband gebracht met de Spaanse koploper. Daartegenover staat het vertrek van Javier Mascherano.