Thuiswedstrijd tegen 'Zuid-Amerikaans' PSV al omcirkeld: 'Gaan niet zomaar winnen'

Thuiswedstrijd tegen 'Zuid-Amerikaans' PSV al omcirkeld: 'Gaan niet zomaar winnen'

26-02-2018 19:52
66

ADO Den Haag-trainer Fons Groenendijk denkt niet dat zijn ploeg de kampioensrace in de Eredivisie beslist heeft. De Hofstedelingen hielden Ajax zondagmiddag in de eigen Arena op 0-0, waardoor het gat tussen Ajax en PSV is gegroeid naar zeven punten.

De Eindhovenaren ontvangen Ajax echter nog in eigen huis en moeten in de voorlaatste speelronde nog uit tegen het ADO van Groenendijk. "En dat is niet een wedstrijd die ze zomaar gaan winnen", waarschuwt de trainer in gesprek met het Algemeen Dagblad. Groenendijk heeft de wedstrijd tegen PSV al omcirkeld in zijn agenda. "Ik weet uit mijn hoofd dat die wedstrijd op 29 april wordt gespeeld. PSV zou bij ons kampioen kunnen worden. Dat willen wij voorkomen."

Mochten de Eindhovenaren alsnog Ajax aftroeven, dan heeft dat volgens Groenendijk te maken met het verschil in spelopvatting tussen beide topclubs. "Bij Ajax moet het ook altijd mooi. Bij PSV schamen ze zich er niet voor om een verdediger erbij te zetten om een overwinning over de streep te trekken. Ze hebben een Zuid-Amerikaanse mentaliteit. Het maakt ze niet uit hoe ze winnen. Dat gaat de ze titel opleveren. Mits ze van ADO winnen."