'Manchester United-middenvelder riskeert vier jaar celstraf na gefixte wedstrijd'

'Manchester United-middenvelder riskeert vier jaar celstraf na gefixte wedstrijd'

26-02-2018 21:32
15

Manchester United-middenvelder loopt het risico om voor meerdere jaren de gevangenis in te gaan. De 28-jarige Bask is betrokken bij het gerechtelijk onderzoek naar matchfixing tijdens de competitiewedstrijd tussen Real Zaragoza en Levante in 2011.

Herrera speelde op 21 mei 2011 zijn laatste competitiewedstrijd voor Real Zaragoza, dat met 1-2 won op bezoek bij Levante en daarmee degradatie ontliep. De thuisploeg zou echter omgekocht zijn en de Spaanse justitie is een onderzoek naar de wedstrijd begonnen.

Volgens The Daily Mail zijn de aanklagers van plan om strengere straffen dan gebruikelijk uit te delen aan Herrera en de andere betrokkenen. Waar een voorwaardelijke celstraf van twee jaar en een voetbalschorsing van zes jaar verwacht werden, hangt de middenvelder van Manchester United nu een gevangenisstraf van vier jaar boven het hoofd.

Herrera zelf heeft altijd volgehouden dat er niets onrechtmatigs is gebeurd tijdens de bewuste wedstrijd. "Als ik ooit moet getuigen, dan doe ik dat graag. Ik wil namelijk graag mijn onschuld bewijzen. Ik houd van voetbal en ik geloof in fair play, zowel binnen als buiten de lijnen."