Ajax-debuut valt in het water: 'Het hielp niet echt mee'

Ajax-debuut valt in het water: 'Het hielp niet echt mee'

26-02-2018 22:09
19

Dani de Wit is blij met zijn debuut voor Ajax, maar baalt ontzettend vanwege het 0-0 gelijkspel tegen ADO Den Haag. Vijf minuten voor tijd kreeg de jonge middenvelder van Erik ten Hag de kans om wat te forceren.

"Het is natuurlijk fantastisch om in de Arena te debuteren, maar het gelijkspel hielp niet echt mee", zegt De Wit tegen Ajax TV. "Wat de opdracht was? Veel in de zestien komen en hopen dat ik een kansje zou krijgen, waardoor de bal erin zou vliegen."

Wedden

Meer odds

"Ik was nog een keer dichtbij, maar het mocht niet baten. Het was veel pech. Het was geen slechte wedstrijd. We kregen genoeg mogelijkheden om te scoren, maar de bal moet er wel in en dat gebeurde niet. Als je ziet hoe we gestreden hebben, is dat denk ik wel pech."

Vrijdag kreeg De Wit te horen dat hij vanwege de blessures van Klaas-Jan Huntelaar en Lasse Schöne bij de selectie zat. "Na de training kwam Aron Winter (assistent, red.) naar me toe, die zei dat ik erbij zat. In de kleedkamer heb ik gelijk m'n ouders een belletje gegeven. Of ik het had verwacht? Nee, niet helemaal. Ik doe het de laatste weken goed bij Jong en dan kun je zomaar beloond worden."

De Wit weet niet of hij vaker bij de selectie gehaald wordt. "Ik heb geen idee. Voorlopig moet ik me richten op Jong. Als ik blijf doen zoals ik het nu doe, komen er vanzelf meer kansen. Het is pas m'n eerste seizoen in het betaalde voetbal. Bij Jong speel ik veel wedstrijden, het is niet dat ik daar al lang speel. De kans kwam al vrij snel, dus dit smaakt wel naar meer."