'Icardi wacht mogelijk koude douche: Sampaoli wil spits niet meenemen naar WK'

'Icardi wacht mogelijk koude douche: Sampaoli wil spits niet meenemen naar WK'

28-02-2018 10:39
27

Mauro Icardi scoorde in 22 duels in de Serie A liefst achttien keer en mag zich in de belangstelling verheugen van diverse topclubs. Toch is dat voor de 25-jarige spits mogelijk niet genoeg om een plekje in de Argentijnse WK-selectie af te dwingen.

Bondscoach Jorge Sampaoli overweegt Icardi komende zomer niet mee te nemen naar Rusland, schrijft FOX Sports Argentina. Dat heeft twee redenen. De goaltjesdief van Internazionale presteert niet naar behoren in het nationale team én hij ligt niet goed bij enkele van zijn teamgenoten bij het Argentijnse elftal. Vooral dat laatste is voor Sampaoli reden tot zorg.

Mocht Icardi, die niet scoorde in drie optredens tijdens de WK-kwalificatiereeks, inderdaad thuisblijven komende zomer, dan zal dat voelen als een koude douche. Zijn indrukwekkende prestaties bij Inter leverden hem naar verluidt al belangstelling op van Real Madrid, Manchester United, Paris Saint-Germain en Bayern München. Hij heeft een transferclausule van 110 miljoen euro tussen 1 en 15 juli.

Icardi heeft geduchte concurrentie bij Argentinië. Sampaoli kan beschikken over onder meer Lionel Messi, Sergio Agüero, Gonzalo Higuaín en Paulo Dybala.