Transfer naar AZ na Ajax-uitschakeling: Ik heb amper geslapen die nacht

Transfer naar AZ na Ajax-uitschakeling: "Ik heb amper geslapen die nacht"

28-02-2018 18:47
15

Fredrik Midtsjo heeft bijzondere herinneringen aan zijn transfer van Rosenborg BK naar AZ. Het vliegtuig naar Nederland stond klaar op de avond dat hij Ajax uitschakelde in de laatste voorronde van de Europa League.

"De nacht nadat we Ajax hadden uitgeschakeld was een van de vreemdste uit mijn leven", blikt Midtsjo een half jaar later terug in Voetbal International. "Het was een late wedstrijd en vroeg in de volgende ochtend ging mijn vliegtuig naar Nederland."

"Er vlogen allemaal verschillende emoties door mijn hoofd. Blijdschap en trots omdat we Ajax hadden uitgeschakeld. Rosenborg was duidelijk de underdog. Ik bedoel, de finalist van een paar maanden eerder, veel zwaarder kan het niet zijn. Tegelijkertijd was ik emotioneel omdat ik Rosenborg achter me ging laten. En opgewonden vanwege mijn nieuwe avontuur in Nederland en bij AZ. Ik heb amper geslapen die nacht."

De 24-jarige Midtsjo is inmiddels een gewaardeerde kracht bij AZ. De Noorse middenvelder kwam na de blessure van Marko Vejinovic in de basiself van trainer John van den Brom en ontwikkelt zich stormachtig als controlerende middenvelder.