AZ trotseert -17, scoort vier keer en plaatst zich overtuigend voor bekerfinale

28-02-2018 20:18
78

AZ mag zich opmaken voor de reis naar De Kuip. In de halve finale van de KNVB Beker was FC Twente geen partij voor de ploeg van John van den Brom: 4-0.

AZ en Twente kwamen moeizaam op gang in het winderige AFAS Stadion, waar de gevoelstemperatuur gedurende de wedstrijd daalde naar -17. De thuisploeg ging het beste om met de Siberische omstandigheden. Na 24 minuten kreeg Jonas Svensson, als Noor wel gewend aan de vrieskou, de bal voor zijn voeten en gaf hij Guus Til een niet te missen kans: 1-0.

Twente beet zo nu en dan van zich af, maar speelde toch vooral als een degradatiekandidaat en kon het AZ nooit écht lastig maken. Trainer Gertjan Verbeek moest bovendien al snel twee keer wisselen, omdat Stefan Thesker en Cristian Cuevas door fysieke ongemakken niet verder konden.

Vanaf minuut 64 ging het snel. Wout Weghorst kopte een afgemeten voorzet van Oussama Idrissi door de benen van Twente-doelman Joël Drommel: 2-0. Vervolgens mochten de AZ-fans zich nog twee keer warmjuichen. Idrissi kroonde zich tot man of the match met de 3-0 en 4-0. AZ gaat daardoor naar de finale van de KNVB Beker. Feyenoord of Willem II is daarin de tegenstander.