Feyenoord plaatst zich dik verdiend voor bekerfinale: mijlpaal voor Van Persie

28-02-2018 22:35
141

Feyenoord heeft zich woensdagavond verzekerd van een ticket voor de finale van de KNVB Beker. In De Kuip was Willem II een maatje te klein voor de Rotterdammers: 3-0.

Op de Feyenoord-zege was weinig af te dingen. Karim El Ahmadi en Ridgeciano Haps vuurden in de openingsfase een aantal waarschuwingsschoten af op doelman Matthijs Branderhorst, die uiteindelijk na 21 minuten voor de eerste keer moest capituleren. Steven Berghuis ramde een voorzet van Haps via het been van Branderhorst binnen: 1-0.

Willem II wist vervolgens te schade enigszins te beperken, maar het was wachten op de 2-0. Die kwam er na een uur spelen. Haps stak het hele veld over, hield knap het overzicht en Robin van Persie werkte af. Het was het 300ste doelpunt voor club en land in zijn carrière. Tien minuten voor tijd werd hij gewisseld door Van Bronckhorst.

In de slotfase kon De Kuip nog één keer juichen. Tonny Vilhena behield knap de rust en bepaalde de eindstand. In de finale op 22 april neemt Feyenoord het op tegen AZ, dat woensdagavond indruk maakte tegen FC Twente. De Enschedeërs werden in die andere halve finale met 4-0 opgerold.