Van Bronckhorst heeft goed nieuws voor Van Persie: 'Vanaf nu vaker in actie zien'

Van Bronckhorst heeft goed nieuws voor Van Persie: 'Vanaf nu vaker in actie zien'

01-03-2018 07:08
31

Robin van Persie was woensdag met een treffer opnieuw belangrijk voor Feyenoord in het bekerduel met Willem II (3-0). Trainer Giovanni van Bronckhorst is van plan om de routinier vaker op te stellen.

"Hij is belangrijk voor ons en ik ben van plan om hem vaker 'op 10' te laten beginnen", zegt Van Bronckhorst in het Algemeen Dagblad. "Ik geniet van Robin, maar dat doe ik van mijn hele team. Zijn balaannames, hoe hij mensen wegspeelt... Robin is een hele belangrijke speler voor ons. Een speler met extra kwaliteiten", voegt hij daaraan te bij FOX Sports.

"We gaan Robin vanaf nu vaker in actie zien. Voor mij is daar geen twijfel over mogelijk. Hij moet echter wel goed naar zijn lichaam luisteren, maar daar praten we samen veel over dus dat komt wel goed", aldus de oefenmeester, die te spreken is over de wijze waarop Feyenoord in de ijskoude Kuip aan de wedstrijd begon. "We begonnen dit keer wel goed en fel. In een aantal wedstrijden na de winterstop deden we dat niet en dan zag je dat het heel moeilijk was om in het duel te groeien. Vandaag was dat anders."

Van Bronckhorst maakt zich niet druk over de kritiek van de buitenwacht na de recente prestaties in de Eredivisie. "Dat is hoe het werkt. Dat is niet iets wat ik kan veranderen. Iedereen heeft een mening en die mogen de media en de fans zeker laten blijken. Wij moeten het op het veld laten zien. Het is nu zaak om in de competitie weer een aantal plekken te stijgen."